Gruvtornet avyttrar fastigheter på fridhem

2 juli, 2021 | Nyhet

Gruvtornet avyttrade den 1 juli sammanlagt fyra fastigheter på Fridhemsområdet. Det är Gärdet 1, Gärdet 8, Gärdet 12 och Utfarten 1. Samtliga avyttras via bolagsaffär till Företagsparken Norden Holding AB (publ.).

Företagsparken ägs av börsnoterade Fastator. Fastator äger också Point Properties som 2019 förvärvade Galleria Sala Torg av Gruvtornet. 

Det känns positivt att kunna överlåta dessa fina kommersiella fastigheter till Fastatorägda Företagsparken eftersom vi har en positiv erfarenhet av att göra affärer med Fastator sedan tidigare fastighetsöverlåtelse i centrala Sala. Det känns dessutom som ett styrkebesked för Sala att större börsnoterade bolag väljer att fortsätta förvärva och satsa här”, kommenterar Marcus Andersson, Gruvtornet.   

Gruvtornet och tidigare BEA Fastigheter har ägt, byggt och förvaltat fastigheter på området sedan 1980-talet och har det senaste decenniet varit pådrivande och framgångsrika i att få igång en utveckling av den semi-externa handeln i Sala. 

När jag och min far Bror-Erik tog tag i f.d. Färnqvists inredningsfabrik (som vid tillfället gått i konkurs) och Östs möbler (där familjen Öst var färdiga med möbelrörelsen) så tror jag att det var få som såg vilken fin utveckling det skulle bli, men vi trodde mycket starkt på området. Fridhem har sedan dess fått fler etableringar och nu skriker näringslivet efter mer planlagd mark.
Det har varit ett hårt arbete men nu känner vi att vi har färdigutvecklat dessa fastigheter, bevisat att det gick och med stolthet kan vi nu överlåta dem”, berättar Marcus Andersson. 

I de fastigheter som överlåts så förhyr bl.a. Happy Homes, Silverhallen Bowling, DollarStore, Jem & Fix, Mekonomen lokaler. 

Vi tackar alla hyresgäster för ett gott samarbete och för den goda hyresrelation som varit och vår förhoppning är att ni ska trivas hos Företagsparken som ny hyresvärd. 

Ni kan läsa mer om Företagsparken här

Gruvtornets fastighet Gärdet 12